dissabte, 22 d’octubre del 2011

Josep Pericot


Vostè estava a la Comissió de Reis de Salt, quants anys hi va col.laborar?
La meva col ·laboració amb la Comissió de Reis ha estat d'onze anys com a president i un com col
·laborador.
Ens podria explicar quina era la seva feina i la de tots els seus companys.
El meu treball consistia a coordinar el programa, reunions, aconseguir els recursos tant econòmics com de persones i entrevistar-me amb els responsables municipals.
Amb la resta de companys, vicepresident, tresorer, secretari així com els col ·laboradors restants treballar durant sis mesos per fer feliços per un dia a tots els nens i nenes de Salt.
Quin va ser el motiu de la seva dimissió?
El motiu de dimissió estava molt clar, es reclama un local amb espai per a tot el material així com tenir-lo en condicions i arribat el moment poder treballar bé i poder muntar les carrosses, però amb el nou emplaçament que ens cedia el Sr. Joan Boada exregidor d'urbanisme això era impossible quan jo havia comprovat que a altres entitats del municipi sí l'hi cedia.
Hi va haver pressions de terceres persones perquè dimitís?
En una reunió que es va tenir a l'ajuntament entre l'Alcaldessa Sra. Iolanda Pineda i el Sr. Boada així com la junta de la calvalgata de reis per parlar del tema i solucionar-ho, ens van dedicar trenta minuts abandonant la reunió sense cap solució.
Arribat aquest punt la junta de la cavalgata de reis es planteja el fer o no la cavalgata.
Es produeix una reunió de diferents enti-tats esmentades per l'ajuntament i aquestes decideixen fer la cavalcada de Reis, és en quest moment quan decideixo que deixo aquesta organització amb tots els meus companys ja que allà comprovo que les entitats presents no ens donen suport en la nostra reivindicació i veient que per darrera diuen pestes de l'ajuntament i després fan una altra cosa.
Quines directrius haurà de seguir la nova Comissió perquè surtin els Reis?
Ganes de treballar.
Com creu que seran els nous Reis i creu que a la gent li agradaran?
Els nous Reis seran igual que l'any anterior. No crec que facin les carrosses noves, això requereix molta feina i dedicar moltes hores per poder presentar alguna cosa nova i penso que com estan les coses, econòmicament no serà possible. Tant de bo m'equivoqui, pel bé dels nens de Salt.
Què creu que és millor, degut a les seves vivències, una cabalgata extensa i de poca qualitat, o cal fer-la més curta però amb una qualitat notable?
Es va a parlat sempre en la Comissió que no es modificaria l'esperit del que són els reis i és que no som partidaris d'introduir personatges de la televisió com els dibuixos animats. Això no és el criteri nostre, nosaltres sempre hem volgut ser fidels a la tradició.
Què diferencia els Reis de Salt dels Reis d’altres poblacions?
La diferència dels reis de Salt amb la resta de pobles veïns és que nosaltres mai hem volgut copiar i sempre hem volgut ser nosaltres mateixos.
La nova junta d'aquest any ja a copiat alguns aspectes de la de Girona com ara el campament, i això és idea del Sr. Borrell exregidor de cultura i en la qual cosa no estàvem d'acord.
Finalment, tornarà a la Comissió algun dia per tal de que tots els saltencs i santenques ens beneficiem de la seva experiència?
NO, els motius són suficients, hem plegat i no torno. La tranquil · litat és bona i és moment de gaudir dels néts, esperar els reis, acompanyar cosa que fins ara en onze anys no he pogut fer.


Gent Per Salt vol agrair al Sr. Pericot el donar-nos l'oportunitat de parlar amb ell i explicar aquestes coses tan interessants que creiem que els ciutadans de Salt han de saber.
Serveixi aquesta entrevista com un petit homenatge al Sr. Pericot i la seva família així com a totes las persones que han col·laborat ja que gràcies a ells durant 11 anys han dedicat temps, ganes i esforç perquè els nens i nenes de Salt tinguessin els seus reis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada