dilluns, 22 de desembre del 2014

El pressupost de Salt al 2015


 L'Ajuntament de Salt ha enllestit el pressupost per al 2015, que puja a 23.676.606 euros, en el qual ja es preveuen 143.000 euros en inversions reals. Una dada rellevant si es té en compte que el 2014 no es va preveure cap partida per a inversions.
Aquest és un pressupost que, segons va explicar ahir a la tarda el regidor de Serveis Econòmics, Albert Casellas, segueix la tònica de realisme i d'ajustar-se a les disponibilitats pressupostàries. Això, segons va destacar, no vol dir que no es continuï sent “especialment sensible en temes socials, educatius i d'ensenyament”, a més de mantenir el “ bon ritme” pel que fa a la reducció de l'endeutament, que actualment volta el 100%, i es va “retallant exercici rere exercici”.
Una prova d'aquesta sensibilitat, segons Casellas, són els 261.000 euros que s'han previst pel que fa als ajuts a les comunitats de propietaris, en el marc del projecte Salt 70. Si bé és cert que la meitat provenen de subvencions de la Generalitat, això no és obstacle per a l'“aposta que fa l'equip de govern”, segons Casellas.
L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, va destacar que aquest pressupost representa l'“inici de la recuperació, fet que els permet acostar-se als nivells del 2012. L'alcalde hi va afegir que confia rebre –en el ple extraordinari previst per dimarts vinent– suport de la resta de grups. Torramadé els recorda el “poc marge de maniobra a l'hora de fer el pressupost”.
Un altre punt important, que va destacar Torramadé, és que les despeses financeres experimenten una notable davallada respecte a altres exercicis. En termes absoluts, l'increment d'aquest nou pressupost permet situar-lo comparativament molt a prop del del 2012. A més, tot i que petites, preveu un increment pel que fa a les inversions si es té en compte que els darrers dos anys han estat minses. En tot cas, i segons explica Albert Casellas, el 2015, si a les inversions reals se sumen les transferències de capital, Salt preveu un pla d'inversions que puja a 404.324 euros.
Entre altres inversions destaquen la reforma de l'ajuntament (38.000 euros), la reposició d'instal·lació tècnica al teatre (24.000), inversions en espais lliures i millores a l'edifici de la Coma Cros (26.500), actuacions a La Mirona (15.000), promoció de la ciutat, com ara el mobiliari per a Fires (2.000) o l'adequació del programari i equipament informàtic (17.500).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada