dissabte, 3 de desembre del 2011

AUDITORIA NECESSÀRIA


Com un dels punts més importants del nostre programa electoral, el nostre partit reclamava una auditoria de comptes per saber el deute real que acumula l'ajuntament. Passats els cent dies de cortesia ens sorprèn d'assabentar-nos que el que ha demanat realment CiU no és una auditoria si no un estudi econòmic. La diferència entre els dos, és que el primer busca en què s'han emprat els diners mentre que el segon es podria traduir bàsicament en “com ens en podem sortir amb el que tenim”.

Era un secret a veus el desgavell que hi havia a l'ajuntament quan governaven PSC i ERC, els malbarataments de diners destinats a entitats (més de 260 inscrites)  . En escrits que varem publicar abans de les eleccions, ja varem fer públiques les mentides reiteratives sobre l'economia de la vila que publicaven aquest grups, sobre la reducció del deute i la futura inversió en millora del poble.

Ara toca pagar els plats trencats ¿qui ho ha de pagar? Els de sempre, els que no hi tenen cap culpa, anem al més fàcil, que pagui el ciutadà, apugem-los els impostos un 5% i llestos.

Tenen els sants bemols d’apujar l’Impost de Béns Immobles quan, degut a la crisi global, i a la mala gestió i planificació dels anteriors consistoris  els Béns Immobles de Salt s’han devaluat més del 50% del seu valor inicial, sobretot els ubicats a la zona centre. Actuament el BBVA ven un pis a la Plaça Gaudí de 61 m2 per 40.000 euros, aquesta informació i d’altra es pot veure a la web del mateix banc. Patètic.

L’oposició, excloent el PP, en lloc de defensar els interessos dels seus electors o demanar-los danys i perjudicis per la pèrdua econòmica que ens han ocasionat per el seu mal fer, o de fer-los rebaixar l’impost en el mateix percentatge que ho ha fet el valor dels immobles, aplaudeixen i aproven la mesura.

S’incrementa amb un 7% la taxa per deixalles al comerç per acabar d’amargar-los, com si no en tinguessin prou amb la greu caiguda de vendes per la crisi i la competència de les grans superfícies. Quines deixalles fa una merceria, una immobiliària, una llibreria o una sabateria? doncs menys que una vivenda.
La federació de comerciants, calladets, com sempre. Amb representants com aquests val més no tenir-ne cap, que surt més barat.

Per equilibrar i sanejar la hisenda municipal, nosaltres proposem que en lloc de fer pagar sempre al sofert ciutadà, s’eliminin despeses i sous municipals innecessaris, càrrecs subcontractats per fer la feina dels que han estat elegits   per fer-la, mentre ells tenen un segon càrrec i un segon sou. Revisar i controlar el programa de subvencions i ajuts municipals a persones i entitats que n’han fet el seu negoci. Establir un pagament per cedir instal.lacions municipals a grups i entitats, siguin esportives, lúdiques o religioses. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada