dijous, 19 de març del 2015

«És vergonyós que els universitaris creguin que la setmana acaba el dijous»

«És vergonyós que els universitaris creguin que la setmana acaba el dijous»

El defensor de la ciutadania afirma que s'ha d'actuar amb contundència en el conflicte veïnal amb l'oci nocturn perquè amb la mediació o la pedagogia no n'hi ha prou. La regidora de Règim Interior explica que molts estudiants sancionats acaben no pagant perquè no tenen compte corrent o viuen en pisos de lloguer i per tant no se'ls pot localitzar 

18.12.2014 | 07:11
Josep Giné, Maria Àngels Plana i Ramon Llorente, ahir a Girona.
Josep Giné, Maria Àngels Plana i Ramon Llorente, ahir a Girona.

El defensor de la ciutadania de Girona, Ramon Llorente, va esclatar ahir en contra dels clients dels locals d'oci nocturn que no deixen descansar els veïns. Va indicar que majoritàriament són estudiants i que si amb pedagogia o amb mediació no hi ha millora en el conflicte cal actuar amb contundència, o sigui amb sancions. "És vergonyós que els universitaris creguin que la setmana acaba el dijous", va lamentar. Era un toc d'alerta no només als mateixos estudiants sinó també a la Universitat. També cap a l'Ajuntament, ja que les exposicions de Llorente deixaven clar que, al seu parer, no hi havia prou mà dura davant dels conflictes entre els clients dels locals i els veïns, perquè s'allarguen en el temps.
Llorente va insistir que l'oci nocturn i els sorolls dels clients de les terrasses són un tema que és del que més preocupa i va remarcar que "el dret al descans és un dret fonamental", tot i entendre que els comerços donen feina.
Tot i no ser la seva àrea, la regidora d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, va assegurar que d'uns anys ençà s'han fet multitud d'actuacions de mediació i sancions a molts joves universitaris i també a menors. Però va explicar que s'estan trobant que molts estudiants viuen en pisos de lloguer i no se'ls poden fer les notificaicons de les sancions o que no tenen compte corrent i se'ls pot acabar embargant.
De fet, Planas va intervenir perquè acabava de presentar el sisè resum d'Informes dels síndics i defensors catalans que es van reunir ahir a Girona.
Pocs síndics i defensors
El seu president, Josep Giné, es va queixar que més de 44 dels més de 900 municipis tenen aquesta figura i juntament amb Llorente va fer una crida als ajuntaments ha potenciar aquesta figura. En la trobada es van donar dades de les intervencions dels síndics i defensors al llarg de l'any 2013. Durant l'any passat, tots ells van fer 17.254 actuacions, de les quals 2.737 van ser queixes. La resta, van ser consultes o bé actuacions d'ofici.
Segons recull la memòria del Fòrum, l'any passat el 52% de les queixes que els síndics i defensors van tramitar es van tancar amb una resolució favorable al ciutadà. A més, els ajuntaments van acceptar el 82% de les recomanacions emeses pel col·lectiu de síndics i defensors i una de cada quatre queixes es va tancar amb una resolució amistosa.
Gran part de les queixes ateses a l'exercici 2013, tenen com a objecte assumptes relatius al trànsit de vehicles i les sancions del codi de circulació, la mobilitat i el manteniment de la via pública, el medi ambient i la contaminació acústica, així com sobre temes del voltant de l'atenció dels serveis i l'habitatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada