dijous, 28 de març del 2013

RECOLZAMENT A LA PAH


Des de Gent per Salt, tot i que anteriorment hem denunciat casos d’ocupació il·legal de vivendes a la nostre vila, volem fer una excepció per recolzar la Plataforma d’ Afectats per la Hipoteca i en aquet cas a la Marta Afueras en la seva acció d’ocupar  un bloc de 15 pisos davant de l’Hospital Santa Caterina. Les nostres raons per donar-hi  suport són les següents:
1-     El bloc en qüestió és propietat de la Banca Mare Nostrum, un banc rescatat de la fallida amb diner públic que tot i això prossegueix amb la seva política de desnonar famílies per impagament.
2-     Varis dels Bancs que formen Mare Nostrum han venut accions preferents als seus clients, en molts casos dient-los que eren el mateix que un pla fix. Atraient-los amb altes rendibilitats i sense informar-los dels riscs de perdre els estalvis.
3-     La PAH té intenció de negociar amb el banc la cessió del bloc a canvi d’un lloguer social.
4-     La greu situació de crisi actual fa necessàries accions radicals.Ni la policia ni els jutges veuen amb bons ulls molts dels desnonaments que es veuen obligats a dur a terme i si els legisladors mostren tant poques ganes de modificar les lleis, es fa necessari que (sempre de forma pacífica) la ciutadania agafi les regnes per canviar les lleis arcaiques i injustes.
5-      Considerem que correspont  al nostre ajuntament i als seus serveis socials, que tant es preocupa pel benestar i la millora de la qualitat de vida del nucli antic, posant pilones per evitar que el soroll del trànsit pertorbi el descans dels veïns, la qual cosa ens sembla molt lloable, també ens semblaria igualment de lloable, que alguns regidors mostressin la mateixa preocupació per la millora de qualitat de vida dels veïns de Salt que no tenen un sostre on dormir i que no els importaria gens tenir un habitatge digne encara que hagués soroll de vehicles en un carrer sense pilones, és a dir que en comptes d'enviar a la Policia Municipal, els Mossos i els antiavalots, els donessin una solució en forma d'habitatges socials amb un lloguer assumible, en lloc de emplenarse la boca amb paraules grandiloqüents i buides de contingut social, que no donen respostes a les necessitats de les persones amb fills  que  an deixat al carrer.
Mai ningú ha obtingut cap privilegi sense lluitar per ell i aquesta no serà l’excepció, només esperem que tant els bancs com els polítics responsables d’aquestes àrees no es facin els sords per més temps allargant innecessàriament el patiment de moltes famílies.
 Secretaria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada