dijous, 17 de gener del 2013

Proyecte Mezquita de Salt

Proyecte Mezquita de Salt


En l’anterior mandat el governs del PSC va aprovar que les mesquites es construïssin al polígon de Torremirona per a tal d’estalviar molèsties als veïns del poble que en pateixen els sorolls, les aglomeracions i les ocupacions il·legals de las places públiques, com dels immigrants aglomerats en petits locals insalubres. Aquesta mesura era recolzada per el nostre partit.
Figues d’un altre paner era el famós pla ARU que proposava comprar pisos degradats del barri centre a quatre duros per a enderrocar-los i esponjar la zona.
Ara que hi ha un nou govern i una nova manera de veure les coses, CiU ha modificat el pla general d’ordenació urbana permetent que qualsevol local de més de 120 m2    pugui acollir una mesquita, per tal de no perjudicar el poc sòl industrial que queda al poble.
La degradació que ha patit Salt en els últims anys és evident, com ho demostren articles apareguts a mitjans de difusió nacional, la necessitat d’haver de contractar agents per explicar el hàbits higiènics, les plagues de paneroles, la
necessitat d’ampliar els dies de neteja amb aigua a pressió, l’aparició de rates al parc de la Massana etc .  I vostè ara vol permetre això?
 Sr.Torramadé,ens prenen per imbècils als ciutadans de Salt?
El PSC abans de deixar el govern ja va deixar ben lligada la macro mesquita i l’església evangèlica de Torremirona,  i amb la seva genial idea de reforma, a la pràctica tot el poble
 (excepte el  Barri Vell on hi viuen la majoria dels  regidors)
 pot quedar ple de les entitats religioses hagudes i per haver. Si ara que hi ha mes de 8 centres de culte els incompliments de normativa són reiteratius, com ens vol fer creure que quan n’hi hagin el doble, el triple o deu vegades més es farà respectar la normativa?
 Si les mesquites a Torremirona perjudiquen el terreny industrial, a la resta del poble perjudicaran als veïns amb sorolls, aglomeracions  i  devaluant-se les seves propietats. Els petits comerciants que vulguin obrir negocis al poble també s’ho pensaran dues vegades, i els que ja tinguin el negoci obert poden veure molt mermada l’afluluència de gent de fora de Salt per el recel que desperten aquests locals.
Què surt més a compte per un poble que ha perdut pràcticament tot el teixit comercial que tenia? Perdre quatre empreses que es podrien instal·lar a Torremirona  o 100 petites botigues que a l’hora que donen de menjar a gent del poble fan més agradable la passejada i eviten la fugida dels vilatans cap a poblacions veïnes per esbargir-se?
Aquesta línea de política només la podem interpretar com un pla ARU encobert.
Destinat a anar augmentant la degradació d’alguns barris de cara a futures compres per sota del valor real de les propietats.
Si això es el que pretenen, felicitats, van per bon camí, però abans hauran de passar per damunt nostre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada